Професионален термохигрометър за хотел

Хигрометър за хотела и дома

187 0

Loading

Хигрометърът е преносим ръчен метеорологичен инструмент, използван за измерване на нивото на водна пара/влага/влажност във въздуха, почвата или друго затворено място. Известен е още като влагомер. Предлагат се много влагомери и всички те работят приблизително по един и същи начин, като измерват влажността за своя потребител.

С всички различни видове измерватели на влажност в индустрията нивата на влажност и температура могат да се определят с различни нива на точност. Днешните влагомери се предлагат в два основни типа:

  • Аналогови влагомери
  • Дигитални влагомери

Цифровите влагомери са модерният тип измерване на влажността. Те осигуряват LCD екран с най-точния и лесен за разчитане процент на влажност. Цифровият дисплей на измерената стойност предотвратява грешки при отчитане с аналогови устройства.

Те използват сензори за четене на електрически ток и след това го преобразуват в показание за влажност. Те могат да следят множество показания за влажност, така че да можете да наблюдавате промените във влажността във времето. Цифровите влагомери са по-лесно преносими и дават бързи отчитания на вътрешната и външната температура, както и на относителната влажност (RH) цифрово.

Цифровият влагомер може да даде показания за влажност с по-голяма точност от ръчния влагомер. Това не е защото температурният диапазон на хигрометъра е различен, а защото вземането на ръчни показания на температурата е обект на човешка грешка.

Цифровите влагомери обикновено имат по-обширен диапазон на влажност. В зависимост от модела, той може да изпълнява задачи като измерване на температурата и влажността на околната среда и може дори да може да се свързва с цифрови устройства.

Основните предимства на тези влагомери са, че могат да осигурят съхранение на данни и имат дълъг живот на батерията, без да се жертва функцията за регистриране на данни или влагомер. Въпреки това, настройката и калибрирането на хидромера спрямо околния въздух са необходими, за да се проследят точно промените във влажността.

Повечето влагомери имат комплект за калибриране, който точно и бързо измерва нивата на влажност. Цифровите влагомери са подходящи за критични експерименти, рутинни измервания и приложения за непрекъснат контрол и са идеални за всички нужди за контрол на качеството.

Те откриват промените в реално време и ги показват на екрана на цифровия хигрометър. С Wi-Fi свързаност, хюмидорите от висок клас могат безжично да предават показанията на вашия таблет, телефон или имейл.

Цифровите влагомери често съдържат и интегриран термометър. Тези типове се наричат дигитални термохигромери и предоставят дори повече функции от конвенционалните. Този термохигрометър е най-добрият цифров хигрометър за наблюдение на вътрешния климат в хотел или къща за гости .

Много хора използват влагомери, за да следят относителната влажност в домовете си или хотела. Тъй като работят с батерии, те са компактни и лесни за пренасяне. Цифровите влагомери не изискват независимо калибриране и в зависимост от качеството на марката обикновено имат само 1-3% обхват на грешка.

Related Post

Созопол архитектурен и археологически резерват | ostrovite.bg

Созопол: Не само плажове, но и история

Posted by - March 10, 2024 0
Созопол е един от най-привлекателните български курорти на Черноморското крайбрежие и притежава богато културно наследство. Старият град на Созопол е…
Propolis-pulver | koenig-elixier.de

За меда и неговите големи ползи

Posted by - August 12, 2022 0
Всеки знае за лечебните качества на пчеларските продукти от незапомнени времена. И не само народната, но и съвременната медицина често…
декор на вътрешен басейн | bg-maistor.com

Вътрешен басейн: дизайн

Posted by - April 22, 2023 0
Можете органично да поставите басейна в пространството на стаята, като се съсредоточите върху характеристиките на стаята и общия характер на…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *