почистване на баня

Продукти за почистване и поддръжка на акрилни повърхности

129 0

Loading

Когато избира акрилна вана, купувачът почти не мисли за правилата за грижа за нея. Но дори и най -скъпото водопроводно оборудване бързо губи своята привлекателност с грешен избор на почистващ препарат.

Как да изберем подходящия акрилен препарат за почистване за вана? Как да премахнете плаката и ръждата от повърхността? И какво не трябва да се използва за почистване на вани? Ще ви разкажем всичко за това в нашата статия. Характеристики на акрилни вани. Акрилните вани са изработени от полиметилметакрилат, термопластичен устойчив полимер. Акрилните продукти са леки, което значително улеснява монтажа. Също така, такива вани са популярни поради комбинацията от потребителски свойства: гладка повърхност, разнообразие от форми и цветове, ниска топлопроводимост и достъпна цена, за разлика от водопровод от други материали. Самият материал обаче не се различава по особена здравина или високи експлоатационни и технически характеристики, тъй като акрилният слой покрива ваната само на 1 мм отвън, така че е лесно да се повреди от механично натоварване или използване на неподходящ почистващ препарат . Какво не трябва да се използва, когато се грижите за акрилни повърхности? Прахове с абразивни частици и корозивни химикали увреждат защитното покритие. Изключено е и използването на метални четки, гъби и четки с твърда четина. Ако не се спазват правилата за грижа за акрилни покрития, могат да се появят драскотини и грапавини, които в крайна сметка ще придобият жълто-сив оттенък. Съставът на почистващи препарати за грижа за полимерни водопроводни инсталации не трябва да съдържа:

Фини абразиви. Те създават драскотини по акрилната вана.

Хлор. Когато се използва хлор, повърхността става мътна и при редовна употреба тя се покрива с малки пори.

Ацетон и други разтворители. Веществата се разтварят и деформират горния слой на повърхността.

Амоняк. Реакцията е същата като при разтворителите.

Формалдехид. При продължителен контакт с вещество повърхността се деформира. Друго важно правило, когато се грижите за акрилни вани, е да предотвратите натрупването на мръсотия, почистването винаги трябва да е своевременно.

Народни средства – винаги ли са ефективни? За да премахнете замърсяванията от акрилни вани у дома, се използват различни средства: лимонена киселина, паста за зъби, сода за хляб, оцет и сол, водороден пероксид и амоняк. Но използването на повечето от тези инструменти е доста радикален метод. Съществува риск от разваляне на повърхността, така че трябва да действате много внимателно. Освен това този процес на почистване отнема много време. И заслужава да се отбележи, че у дома можете да премахнете варовика, с ръжда всичко е много по -сложно, а със старите вече не можете без специални химически почистващи препарати. Как да премахнете плаката и ръждата от акрилна вана? За акрилна вана трябва внимателно да изберете почистващ препарат, който не трябва да съдържа гореописаните вещества. За да премахнете ръждата и плаката, можете да използвате киселинен агент. Може да се прилага по различни начини в зависимост от задачата. Винаги носете ръкавици преди употреба. За ежедневна или периодична употреба препоръчваме да нанесете малко количество върху влажна гъба или салфетка за баня и няколко пъти и да нанесете пяната върху обработваната повърхност и след това изплакнете с вода. Предимството на този метод на почистване е, че когато се прилага върху повърхността, няма да има ивици и ивици. Ако е необходимо да премахнете ръждата, по-добре е да нанесете агента директно върху петното от ръжда и да оставите за 5-10 минути. След това разтрийте с кърпа за баня и изплакнете.

Популярността на акрилните вани се дължи на значителен брой предимства. И така, че продуктът да не загуби първоначалния си вид, не забравяйте за важните правила за грижа за него. Въпреки многото методи за почистване на ваната у дома, рискът от повърхностно увреждане е много голям.

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *