• June 21, 2022

Почивка в България

Почивка в България

Август е топ месеца за всички туристи и отпускари, а като място най-предпочитано е морето, но има и такива хора, които вървят срещу вятъра и избират други дестинации.

Август за българите, а като цяло и за повечето хора, е месецът на отпуските. Месецът, в който по-голямата част от туристите заминават някъде, което се дължи и на забавения ритъм на работата през летния сезон.

Идва време за организиране на почивката, а вие се чудите какво да изберете. Ето малко размишления.

Водещ избор, в повечето случаи, е морето със своите красиви пясъчни брегове по Черноморието. Въпреки това, ако търсите друг тип почивка, но без да правите компромис с комфорта и качеството на услугите, от които се нуждаете, трябва да се отклоните малко. Нека видим заедно къде другаде може да отидете на почивка през август.
Европа: море, море, море …

Това е лайтмотивът на лятото и не би могло да бъде по друг начин. Българските курорти (Албена, Златни пясъци, Св.Влас, Слънчев бряг, Несебър, Созопол, Приморско, Китен, къмпингите Градина и Смокиня, Дюни, Синеморец, Ахтопол) приютяват на бреговете си мнозина туристи, подготвени за хващане на тен и плуване под жарките слънчеви лъчи, нетърпеливи да се насладят на красивата гледка към морето и кулинарните изкушения, които предлагат различните местенца.

Има и такива, които предпочитат чуждестранните брегове и островите на Гърция, Турция, Хърватия, Италия и Испания. В Гърция в момента цените са скъпи, а от банкоматите не може да се тегли пари, в случай че сте тръгнали натам, е хубаво да сте подготвени.

Турция е изключително добър избор за море, красиво и чисто като сълза, въпреки че август там е твърде горещо. По-добре е през септември месец, ако можете да избирате. В Хърватия също е много красиво, а Италия и Испания са сред по-скъпите дестинации за море, но определено си заслужават.

Остров Малта също привлича много туристи по това време и е една страхотна смесица между море и култура. Уникално място, където може да станете свидетели на спиращи дъха гледки. Съседния остров на Малта – Гозо е не по-малко завладяващ и ако отидете в Малта, задължително посетете и него. Райско кътче.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *