Патагония екскурзия | ostrovite.bg

Патагония

281 0

Представете си, че ви попитат къде искате да отидете – на плаж или на планина? И, ако вашият отговор е планина, тогава може би Патагония е едно от местата, които със сигурност ще обикнете.Патагония е район в южната част на Южна Америка, намиращо се в подножието на Чили и Аржентина.Регионът включва най-южната част на Андите на запад и юг, плата и ниски равнини на изток.

Трекинг в Патагония

Северната част
Е, нека първо да погледнем какво се крие зад северната част, където се намират най-южните части на Андите.Този район се състои от езера, гъсти гори и заснежени скалисти върхове.Това несъмнено е едно от най-добрите места за туризъм в Патагония, тъй като предлага кратки походи, както и чудесни условия за планинско колоездене, дори и рафтинг.

Планината Тронадор
Преход край планината “Тронадор” също е добра възможност за преход в Патагония.Интересното за тази планина е, че тук има изобилие от ледници, както и множество водопади.

Futaleufu
Ако сте запален алпинист, долината “Futaleufu” е точното място за вас.Тази част на Патагония предлага страхотни географски форми.Тук има всичко – езера, заснежени планини, реки, дор и пустиня.

Патагония | ostrovite.bg

Парка Торес дел Пейн
В южната част на чилийската Патагония се намира и парка “Торес дел Пейн”, който е обявен за биосферен резерват от ЮНЕСКО през 1987г. и е обект на световното наследство.Пещерни ледници, високопланински езера, каскадни реки и водопади красят това място.Друго нещо, което дава предимство на това място е продължителността на деня, особено през януари и февруари, когато там денят продължава 18 часа от денонощието.

Е, това е само един поглед на това, което Патагония може да предложи, по отношение на трекинг и туризъм.
Красотата на тези походи се крие във факта, че някои походи започват в гора, продължават в скалисти пещери и завършват на снежнобели върхове.
Независимо от маршрута, който сте избрали за трекинг в Патагония, бъдете сигурни, че това място ще ви очарова в пълния смисъл на думата.

Related Post

почивка в куба | ostrovite.bg

На почивка в Куба

Posted by - April 20, 2022 0
Куба, Хавана, Кастро, Йорданка Христова, пури, мохито, дайкири – пренасяме се в световната столица на афро-латинската музика и танци. Страната…
почивка в Несебър | ostrovite.bg

Несебър

Posted by - June 21, 2022 0
Град Несебър е не само морски курорт, но и световно културно наследство на ЮНЕСКО, от 1983 г. Той е признат…

Дестинация Хонг Конг

Posted by - April 20, 2022 0
Градът, който никога не спи, винаги зает и винаги светъл.Хонг Конг е известен с нощния си живот, множеството места за…
пещери в родопите | ostrovite.bg

Пещери в родопите

Posted by - April 20, 2022 0
Големият брой карстови форми, сложната геоложка история, климатичното и хидроложкото разнообразие са сред основните фактори, допринесли за голямото богатство и…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *