почивка в Несебър | ostrovite.bg

Несебър

537 0

Loading

Град Несебър е не само морски курорт, но и световно културно наследство на ЮНЕСКО, от 1983 г. Той е признат за древен град, съхранил история, култура, античност от миналото и пренесъл ги до настоящето, за да навява за някогашните народи в Европа.

Разположен в югоизточна България, днес Несебър представлява прекрасно място за почивка, създава идеални условия за модерна ваканция, напомняйки за многовековна история.

От 1956 г. градът е архитектурен и археологически резерват, а на фона на неговата култура и античност, той представя старата си и нова част.

Независимо дали се отправяте към българското черноморие, за да релаксирате сред тишина и спокойствие, или искате да отпиете от всички красоти, забавления, лукс и удобства, курорт Несебър ще предостави тази възможност.

В него се преплитат във фина нишка Стария Несебър с атрактивни и автентични къщи и постройки, наброяващи 80. Те са с интересни прозорчета с изглед към морето. По малки калдъръмени улички, могат да се разгледат множество сергии със занаятчийски сувенири и предмети, а от вежливото обслужване на търговците няма как да не си тръгнете с поне едно нещо за спомен. Старият Несебър се разполага на полуостровната част и е разделен от Новия град с мост, фар и впечатляваща мелница. Последната е като един от символите на града.

За настаняване в луксозни хотели, множество оферти предлагащи всички екстри за почивка, от които съвременния човек се нуждае, то Новият град на Несебър ще задоволи капризите и на най-претенциозните. За разлика от старата част, в която туриста неминуемо е завладян от безвремието, то в новата част има възможност да се позабавлява, да се наслади на разкоша от всяко крайпътно заведение, музика, гостоприемни и лъчезарни местни подканящи към трапезата.

Безспорен е фактът, че тук забавленията нямат край, купона е до зори, а плажната ивица обещава магията на лятна почивка.

За почитателите на паметни и исторически места, Несебър е подготвил – архитектурно-историческия резерват; художествена галерия „Св. Иван баптистки“; етнографски музей. Средновековни църкви – „Христос Пантократор“ и „Св. Йоан Алитургетос“

 

Related Post

Аладжа манастир | ostrovite.bg

Магията на Аладжа манастир Варна

Posted by - May 13, 2023 0
Аладжа манастир е средновековен православен манастир, разположен на около 20 километра източно от град Варна в България. Той е известен…
пещери в родопите | ostrovite.bg

Пещери в родопите

Posted by - April 20, 2022 0
Големият брой карстови форми, сложната геоложка история, климатичното и хидроложкото разнообразие са сред основните фактори, допринесли за голямото богатство и…
Велинград | ostrovietBG

Велинград

Posted by - June 21, 2022 0
Наречен на партизанката Вела Пенева, твърди се, че Велинград е един от най-безоблачните градове в България. Но не безоблачното небе…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *