Семеен Хотел “Изгревът” | ostrovite.bg

Красотите на Язовир Цонево и Семеен Хотел “Изгревът”

68 0

Язовир Цонево се намира в поречието на река Луда Камчия.  Той е третият по големина язовир в България, разположен на водна площ от 17 300 дка. Старото му име е язовир Георги Трайков. Разполага с кристално чисти и топли води, които се използват за напояване и водоснабдяване.

Язовирът е богат на риба. В него плува платика, червеноперка, каракуда, костур и сом. Тези условия предполагат развитието на риболова – стопански и любителски.

Живописното корито на язовира и прилежащите залесени склонове го правят привлекателно място за развитие на туризма и краткотрайния отдих. Край язовира има бунгала, а частни квартири могат да се намерят в близките села Цонево и Аспарухово.

Първо няколко снимки от брега и в комплекса на

Семеен Хотел “Изгревът” в село Аспарухово.

Семеен Хотел “Изгревът” се няамира на самия бряг на язовир Цонево, в полите на Източна Стара планина – на час път от Варна, Бургас и Шумен, и на час и половина – от Добрич, Търговище и Разград.

Разходка с корабче по язовир “Цонево”

Можете да си доставите една незабравима емоция, като си наемете лодка и направите обиколка на язовира. Със воята дължина от 17км язовира преминава през красиви природни феномени и забележителности.  Достигащ на места ширина от 1.54км създава чувство, че си попадна в самото море, а на други участъци се свива в по-малки канали, сякаш иска да ти покаже и разкрие пореденото природно творение криещо се покрай неговите води.

Кулата „Саралиев“ – кратка експедиция до Средновековието

Средновековен загадъчният замък, до който може да се стигне само с лодка или корабче е скрит някъде по дивите язовирни брегове на Цонево, а откриването му гарантира едно незабравимо приключение. Впечатляващата постройка, изградена в средновековен стил, е трябвало да изпълнява ролята на модерен хотел с римска баня и модерно СПА. Строителните материали за издигането му са прекарвани през язовира на растояние около 7 км. Възниква по идея на бившия главен архитект на Варна – Симеон Саралиев, но за съжаление почива внезапно и проекта остава незавършен. Мястото, където се издига кулата, е изключително диво и живописно.

 

Related Post

Дестинация Хонг Конг

Posted by - April 20, 2022 0
Градът, който никога не спи, винаги зает и винаги светъл.Хонг Конг е известен с нощния си живот, множеството места за…
почивка в куба | ostrovite.bg

На почивка в Куба

Posted by - April 20, 2022 0
Куба, Хавана, Кастро, Йорданка Христова, пури, мохито, дайкири – пренасяме се в световната столица на афро-латинската музика и танци. Страната…
Почивка в България | ostrovite.bg

Почивка в България

Posted by - June 21, 2022 0
Август е топ месеца за всички туристи и отпускари, а като място най-предпочитано е морето, но има и такива хора,…
отдих България

Отдих в България

Posted by - April 20, 2022 0
Пълноценната почивка е от огромна важност за доброто състояние на всеки човек, особено ако той е подложен на ежедневен стрес,…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *