декор на вътрешен басейн | bg-maistor.com

Вътрешен басейн: дизайн

345 0

Loading

Можете органично да поставите басейна в пространството на стаята, като се съсредоточите върху характеристиките на стаята и общия характер на дома. В тази статия ще разгледаме основните аспекти и фактори, които ще позволят най-успешното, практично и ергономично поставяне на изкуствен басейн в къщата, подходящи материали и методи за проектиране.

Инсталирането на басейни във вилни къщи отдавна е престанало да бъде рядкост. Все повече и повече щастливи собственици на селски имоти мислят за организирането на собствено „малко море“. В процеса на регистрация обаче възникват много технически и дизайнерски въпроси, чието решаване изисква определени умения и знания.

Технически точки

Естетиката на дизайна, разбира се, играе ключова роля в подреждането на стилно и изискано пространство с басейн. Въпреки това, в допълнение към визуалната привлекателност на помещението, трябва да се вземат предвид и техническите аспекти, които допринасят за функционалността и практичността. Интегралните фактори, които ще осигурят ергономичността на стая с басейн:

Отоплението ще осигури комфортни условия по време на плуване.

подово отопление | bg-maistor.com

Подовото отопление е най-доброто решение.

Вентилацията минимизира риска от гъбички. За предпочитане е да изберете захранващи и изпускателни системи.
Освен това влагоуловителя предотвратява развитието на микроорганизми и мухъл.

Финишно покритие

Несъмнено предпочитание в процеса на довършване на басейна квалифицирани строители дават плочки. Съвременните производители представят много различни видове керамични плочки:

клинкер;
остъклени;
мозайка;
традиционни лазурни, аквамаринови, тюркоазени нюанси;
необичайни, но ефектни розови, сребристи тонове;
комбинации от дълбоки и тъмни нюанси (шоколад, вино, лилаво), които едва набират популярност сред местните потребители.

Стъклените плочки изглеждат много впечатляващи като различни вложки, декоративни покрития за стълби, стени. Особено оригинално ще бъде решението да се създаде панел на дъното на басейна, облицован със стъклени мозайки.

За облицовка на ъглите на басейна е по-добре да се даде предпочитание на керамични мозайки, които освен отлични естетически показатели са устойчиви на неблагоприятния микроклимат на помещението, както и нисък коефициент на абсорбция на влага, което допринася за дълготрайност на покритието и минимизира размножаването на гъбички. Стълбите и спусканията към водата трябва да бъдат облицовани със структурни или матови плочки, което елиминира риска от нараняване.

Като достоен заместител на керамичните плочки с висока порьозност, която допринася за образуването и разпространението на мухъл и други микроорганизми, се препоръчва използването на специална двойно изпечена глазирана плочка. Това покритие се характеризира с повишена устойчивост на износване и отлични експлоатационни предимства при условия на висока влажност.

Иновативно и подходящо решение за довършване на басейна ще бъде използването на полимерен филм. Този тип облицовка не само ще добави оригиналност и изтънченост към интериора, но и значително ще намали процеса на ремонт от три месеца до 4 седмици.

Цветова схема за аква зоната

Добре подбраната цветова палитра ще създаде атмосфера на комфорт и спокойствие в стаята, където се намира басейна. Най-популярните и хармонични цветови решения за подреждане на такива пространства ще бъдат:

Не трябва да избирате зелена цветова палитра за интериорен дизайн на басейна (изключение е цветът на морската вълна), тъй като създава ефект на мръсна и застояла вода. Особено актуални сред съвременните дизайнери са композициите, проектирани в същия стил (бохо, шале или прованс). Дизайнът на една стена в ансамбъл с помощта на аквариум ще добави оригиналност и динамика към аква зоната.

Related Post

Созопол архитектурен и археологически резерват | ostrovite.bg

Созопол: Не само плажове, но и история

Posted by - March 10, 2024 0
Созопол е един от най-привлекателните български курорти на Черноморското крайбрежие и притежава богато културно наследство. Старият град на Созопол е…
Професионален термохигрометър за хотел

Хигрометър за хотела и дома

Posted by - April 27, 2023 0
Хигрометърът е преносим ръчен метеорологичен инструмент, използван за измерване на нивото на водна пара/влага/влажност във въздуха, почвата или друго затворено…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *