• April 21, 2022

Принципи за подбор на дрехи за излет в планината

Принципи за подбор на дрехи за излет в планината

Когато тръгвате на поход, е важно не само да изберете екипировката, но и да изберете правилните дрехи. Този избор е важен независимо от пътуване сред природата за няколко дни или дълъг преход в гората, планината, езерото. Времето може да бъде непредсказуемо. Рязката промяна на метеорологичните условия е нещо обичайно в кампанията. Дори за кратък период от време можете да настинете или да се нараните поради неудобни дрехи.

Качеството на прекарване на времето зависи от отговорния подход към избора на дрехи. Начинаещите обикновено изглеждат объркани към къмпинг оборудването в специализираните магазини. Трудно е да се направи без съвет от консултант или опитен турист. Особено голям комплект дрехи ще ви е необходим за дълъг преход в планината. При нас ще откриете голям набор от дрехи, подходящи за излет в планината. Евиза предлага, както клинове, блузи и туники от памучни материи, така и термо бельо. Важно е не само да вземете всички необходими неща, но и да не събирате излишни дрехи. Такива дрехи ще заемат много място без особена нужда. Необходимо е подробно да се направи списък на необходимите дрехи и екипировка. Такива списъци се определят в зависимост от сезона и вида на пътуването. Необходимо е също така да се изучават тематични статии и да се използват съветите на опитни туристи.

Модерното къмпингуване, облекло за оцеляване, пътуване, за ловци и риболовци ви позволява да се чувствате комфортно дори при най-непредвидими и екстремни обстоятелства. В такива дрехи почивка или приключения със сигурност ще бъдат спасени. Компанията ще може наистина да се наслади на похода. Помислете за основните концепции за горния слой на облеклото за поход.

Необходимо е да се предпазите отговорно от възможни валежи. Дъжд или сняг заедно с вятъра създават непоносими условия за туристите. Мокрите дрехи не могат да Ви предпазят от измръзване.

Когато избирате дрехи за планински поход, трябва да вземете предвид въздействието на слънчевата светлина. Най-опасната е ултравиолетовата светлина. Ако изберете неправилно оборудване, може да се получи слънчево изгаряне. В горещо време трябва да предпочитате леки дрехи, които напълно покриват тялото. Тя трябва да осигурява защита от горещ въздух и ултравиолетова светлина. В онлайн магазин Евиза ще намерите леки памучни туники и блузи, които ще Ви предпазят от слънчевите лъчи.

Колкото по-ниска е температурата на околната среда, толкова повече е необходимо туристът да се стопли. Трябва да се вземе предвид възможността от температурни колебания. Може би ще стане много по-студено или по-топло. За да направите това, трябва да можете постепенно да се предпазите от студа или бързо да освободите излишната топлина. И след това бързо загрейте.

Друг фактор за топлинен комфорт е движението на въздуха. Силният вятър с неподходящо облекло може да причини хипотермия. Облеклото трябва да блокира ефектите му. В противен случай можете да настинете дори при доста топло време.

Влажността също оказва значително влияние върху пълния комплект дрехи. Всеки знае, че студът и жегата се понасят по-лесно в сух климат, отколкото във влажен.

Заключение

Изборът на туристически дрехи директно зависи от времето и района. Трябва да се съсредоточите върху универсалната и най-оптималната версия на защитния слой, от която се нуждаете. Можете да изберете не само един вид облекло, но и комбинация от тях. Например, можете да вземете пончо и дъждобран. В този случай ще можете да се предпазите както от ветровито, така и от дъждовно време. При избора на облекло и екипировка за похода трябва да се вземе предвид и удобството, комфорта, компактността и практичността на избрания комплект.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *